banner_politiforening

Forside > Om studiekreds
Om studiekreds

Om studiekredsen skriver Politiforbundet Never change a winning concept! Studiekredsene er politiets egen fagfestival – og en årlig succesoplevelse.

Studiekredsen er et tilbud til alle i politikredsen med arrangementer fordelt over 3 aftener. Disse aftener er bygget op omkring Politiforbundets tema med spændende foredragsholdere, gruppearbejde, hyggeligt samvær på tværs og fælles spisning.

VIGTIGT! For at deltage skal du registrere dig på hjemmesiden, og samtidig skal du under fanen Studiekreds tilmelde dig de arrangementer du ønsker at deltage i, og det gælder også, hvis du ønsker at deltage i Studiekredsafslutningen.

 

Nyhed

 • Politiforbundet: Tænk Jer om før I kører udrykning
  Politiforbundet Det skøn, som alle politifolk skal udøve forud for beslutningen om at køre udrykningskørsel, har gennem de seneste måneder været sat under lup. Det sker i forbindelse med, at anklagemyndigheden i flere tilfælde har rejst tiltale i hastighedssager (i forbindelse med ATK-målinger), hvor hastighedsoverskridelsen ellers har været klart tjenstligt begrundet - og i øvrigt er foretaget efter et konkret skøn. 20/2-2015 I en af sagerne er der faldet en dom, hvor polititjenestemanden blev idømt en bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet for overtrædelse af færdselsloven. I andre sager er der sket frifindelse, og flere sager verserer. Da sagerne er forskellige, er det vanskeligt at trække en præcis grænse for, hvornår og i hvilket omfang hastigheden må overskrides - eksempelvis i sager, hvor der sker eftersættelse af et mistænkeligt køretøj. Sagerne viser, at udrykningskørsel i visse situationer, hvor der måske har dannet sig en almen forståelse i politiet om, at overskridelse af hastighedsgrænserne kan være tilladt, alligevel viser sig ikke at være berettiget. Med den konsekvens, at den enkelte polititjenestemand risikerer straf for overtrædelse af færdselsloven og eventuelt også et efterfølgende disciplinært ansvar. Derfor opfordrer Politiforbundet sine medlemmer til huske på, at skønnet tilsyneladende er mere snævert, end man har antaget hidtil. En gråzone lige nu - Det er særdeles vigtigt, at vi hurtigst muligt får klarhed over, hvilke regler der gælder. Lige nu er det en gråzone, som efterlader mange politifolk med en forståelig usikkerhed i forhold til, hvordan de skal kunne passe deres arbejde og agere, når de samtidig risikerer at blive straffet, fastslår næstformand i Politiforbundet, Claus Hartmann. Det er ansættelsesmyndighedens ansvar at sørge for, at medarbejderne er instrueret korrekt. Claus Hartmann henviser til, at Politiforbundet derfor igen har opfordret Rigspolitiet til snarest at drøfte problemstillingen med Politiforbundet og herefter at tydeliggøre og sikre hensigtsmæssige rammer for udrykningskørsel – rammer som giver politifolkene mulighed for at udføre deres arbejde på en ordentlig måde under hensyn til arbejdets særlige karakter.
  9. Marts 2015
 • Ferie med løn under politiluddannelsen
  Politiforbundet Politistuderende optjener ferie med løn under hele uddannelsen Rigspolitiets Koncern HR har fortolket retningslinjer vedrørende politistuderendes optjening og afholdelse af ferie forkert, og praksis ændres nu. Politiforbundet holder øje med, hvorvidt nogle politistuderende kan have et tilbagebetalingskrav over for arbejdsgiveren, hvis de på grund af den forkerte praksis har afholdt ferie uden løn.
  24. Februar 2015
 • Pas på, hvis din chef vil inddrage dig i store beslutninger
  Politiforeningen Borger- eller medarbejderinddragelse er often en skinmanøvre til at legitimere store beslutninger. Sådan lyder indledningen til denne interessante artikel i Politiken den 16. februar 2015. Du kan læse den her.
  19. Februar 2015
< >
december 2017
Man Tirs Ons Tors Fre Lør Søn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031