Forside > Invitation til Samarbejde - Studiekreds 2015
Invitation til Samarbejde - Studiekreds 2015

steen-stoffer

'Performance, eksekvering og udvikling. De nye "smarte" ord flyder frit, men hvad med ord som samarbejde, evnen til at løfte i flok, engagement og kreativitet? Politiarbejde er afhængigt af godt samarbejde, men selv den nyeste folder om god ledelse nævner end ikke ordet.

Studiekredsen 2015 handler om samarbejde – om at finde hinanden i en høj sø af politiske krav og manegement ord.

Politiet som arbejdsplads er fyldt med forskelle, modsætninger, fordomme og alle de gnidninger, som kommer af at være mennesker sammen. Og så kan vi lige tilsætte lidt individualisering, performance, økonomisering, ny ledelsesform og en ny uddannelse.
Men hvordan finder vi hinanden i det felt som ligger mellem pisk og gulerod? Hvordan skaber vi fælles spilleregler og respekt for kollegernes anderledes metoder, værdier, holdninger og baggrunde. Hvordan bevarer vi samarbejdet på tværs af nye skel, fordomme og et mere og mere opdelt politi med flere faggrupper? Kan det bevares eller nyskabes, eller skal vi bare starte i samme havn, men med vidt forskellige destinationer? Kan vi samles om fagligt fællesskab? Eller bremser vi selv udviklingen, fordi vi grundlæggende består af alfahanner og -hunner tilsat egoismens tidsalder? Har vi selverkendelse nok til at placere os som de rette tandhjul i samarbejdets maskine? Kan vi selv se, at samarbejde er afgørende for vores trivsel på arbejdspladsen. For vores arbejdsmiljø og tilfredshed!

Kan vi samarbejde med ledelsen, kan ledelsen samarbejde med medarbejderne. Betyder ordet "med-arbejder", at vi arbejder sammen om at løse opgaverne? Eller er samarbejdet reduceret til det skrevne ord i de samarbejdsaftaler, som den danske arbejdsmarkedsmodel er baseret på - men som er under pres af økonomiske tidstagere og grænseløst loyale embedsmænd? Og kan ledelse eller medarbejdere vise format og hæve overliggeren og skabe nye standarder for fælles arbejde - sam-arbejde? Deltag i vores studiekredse. Mød op og kig andre og dig selv dybt i øjnene i samarbejdets ånd! Start med at læse mere her på siderne og på Facebook.